keskiviikko 3. maaliskuuta 2004

On se ihmeellistä miten ihminen voi aivan päivittäin oppia uusia asioita. Opin eilen, että jos aamulla on ottanut jonkin tyyppistä antihistamiinia sisältävää allergialääkettä, ei kannata (edes äärimmäisessä hätätilanteessa) keskipäivällä lisälääkitä itseään limakalvoja supistavalla nuhalääkkeellä joka, kas kummaa, sisältää jotain toista antihistamiinia, jos aikomuksena on tehdä töitä vielä iltapäivällä.

Allergialääkkeestä, joita siitepölykautena otetaan vain yksi tabletti vuorokaudessa, olisi tietysti saattanut päätellä vaikutusajan olevan 24 tuntia. Joten kun neljä tuntia allergialääkkeen ottamisen jälkeen toteaa olevansa edelleen aivan tukossa, korva lukossa ja hirveä särky otsaontelossa, kannattaa vain kärsiä, ainakin iltaan. Ei kannata ottaa nuhalääkettä. Se nukuttaa. Aika hirveän paljon.

Etätyössä tosin on se etu, että en nukahtanut jossakin konttorissa otsa näppikseen kolahtaen kaikkien käytävällä ohikulkijoiden kummastukseksi. Arvokkuuteni säilyttäen raahauduin kotonani työhuoneesta olohuoneeseen lepotuoliin nuokkumaan.

Ei kommentteja: