keskiviikko 10. maaliskuuta 2004

Olen viime viikkoina innostunut kokeilemaan uusia ruokareseptejä, joita olen netistä kaivanut. Seurauksena on ollut sekalainen lajitelma uusia makukokemuksia, osa erittäin ilahduttavia, osa todella hirvittäviä.

Etenkin Plussa.comin yleensä niin mainiosta Pirkka-reseptihausta (vaatii rekisteröitymisen) napattu "Kirpeänsuolainen anjovispasta" oli kaiken kaikkiaan mieleenpainuva kokemus. Ohje sisälsi anjovista, kapriksia, sipulia ja sitruunaa. Sääli vain, että anjovis ainoastaan tuoksui, se ei maistunut ruoassa lainkaan. Ainoa mikä maistui oli kaprikset, eivätkä nekään hyvältä.

En usko, että säästän reseptiä vaikka ruoka osoittautuikin hyvin taloudelliseksi. Yksi annos riitti ensin kahdelle hengelle illalliseksi ja sen jälkeen vielä yhdelle hengelle lounaaksi seuraavat kolme päivää. Oli mielenkiintoista havaita miten annoskoko on suoraan verrannollinen ruoan maukkauteen. Neljäntenä päivänä olin jo keksinyt, että pasta on parempaa kun siitä karistaa kaikki kaprikset pois, lämmittää sitä mikrossa niin kauan että spagetti tulee hieman kuivaksi ja maustaa sitten reilusti mustapippurilla ja parmesanilla. Saman tuloksen (ilman kalanhajua tosin) olisi saanut keittämällä pelkkää spagettia ja syömällä sen parmesanin ja pippurin kanssa.

Toinen harmittava kokemus oli Sonera Plazan Elleistä löydetty helppo ja nopea "Pähkinäisen juustopastan" ohje. Sain taas kerran muistutuksen siitä, että oikotietä onneen ei ole. Jos haluaa hyvää, täytyy uhrata hieman aikaa ja vaivaa.

Ja mikä onkaan saanut minut hakemaan ruokaohjeita netistä? Ne alennuksella ostetut tomaattimurskapurkit, joita on aika paljon meidän jääkaapissamme.

Ei kommentteja: