lauantai 1. toukokuuta 2004

Harmittaa. Menin eilen vappuaattona ruokakauppaan Lielahden Citymarkettiin kello kolme iltapäivällä aikomuksenani ostaa vappuherkut. Miten kävikään? Sekä sima että tippaleivät olivat loppu. Siideriä ja olutta oli kyllä tarjolla noin tsiljoonaa sorttia, mutta simaa ei todella löytynyt pullollistakaan.

Ei se mitään, ajattelin. Menin hakemaan Miehen töistä ja suunnistimme yhdessä Pirkkalan Citymarkettiin. Ei simaa tai tippaleipiä sielläkään. Sen sijaan olisi löytynyt kyllä kolmekymmentä eri olutlaatua ja sata siiderivaihtoehtoa, mm. kotimaista Pirkka-siideriä.

Kotimatkalla poikkesimme vielä K-supermarket Länsitorille. Sieltä löysimme kaksi tippaleipää, joista toinen oli murusina. Sima sieltä oli myyjän mukaan loppunut jo edellisenä päivänä. Siideriä ja olutta kyllä löytyi hyllyt ja korit notkuen. Ostimme sen viimeisen paketin tippaleipiä.

Kysyin yhdessä näistä kaupoista syytä siihen, että simaa oli varattu/tilattu aivan liian vähän. Saamani nerokas vastaus oli: "Kyllä sitä ihan tarpeeksi otetaan myyntiin." Hmmm. Miten tavaraa voi olla tarpeeksi jos se kerran loppuu kesken ja ihmisille myydään ei oo'ta vappuaattona?

Pohdin myös ruokakauppojen roolia; onko enää kyseessä koko perheen kauppa? Vai kuvastaako valikoima kauppojen asennetta ja arvomaailmaa? Alkoholillisia vaihtoehtoja on sanoinkuvaamaton määrä, yhden alkoholittoman tuotteen saatavilla pitäminen ylivoimaista.

Luulen, että teen itse simaa. Valmistuu sitten kun valmistuu, vaikka juhannukseksi tai helluntaiksi tai jotain.

Ei kommentteja: