lauantai 3. lokakuuta 2009

Minulla on taipumus syödä tutussa ravintolassa aina samaa ruokaa. Jos olen löytänyt jonkun mielestäni fantastisen annoksen, tilaan sen myös seuraavalla kerralla. Ajatuskulkuni on: "Miksi korjaisin jotain jos se ei ole rikki".

Don Corleone
-ravintolan kanavartaat sitruuna-voikastikkeessa on mielestäni ollut aina kertakaikkisen taivaallinen annos. Kävin taas pitkästä aikaa ravintolassa ja kauhukseni huomasin, että lista on muutettu. Sitruuna-voikastike oli tipotiessään. Ei auttanut muu kuin löytää listalta uusi ruoka. Päätin kokeilla pasta-annosta broilerilla, paprikalla ja sipulilla tomaatti-juustokastikkeessa. (Huomautus: netissä ravintolan sivuilla oleva ruokalista on hieman erilainen kuin se mikä ravintolassa oli muutama päivä sitten.)

Annokset tulivat pöytään epäilyttävän nopeasti, noin viisi minuuttia tilauksen tekemisen jälkeen. Seuralaiseni annos oli haalea, minun päälllisin puolin kuuma. Syödessäni huomasin annoksen jäähtyvän juuri niin nopeasti kuin vain mikrotettu ruoka voi. Lisäksi osa kananpaloista oli kylmiä sisältä. Ymmärrän kastikepohjan käytön ravintolassa, mutta tämä oli jo liikaa. Ruoka-annos vaikutti siltä, että pasta oli keitetty etukäteen, kastike tehty kanoineen päivineen valmiiksi, molemmat jäähdytetty ja sitten tilauksesta keittiö "valmisti" annoksen laittamalla pastan ja kastikkeen lautaselle ja mikrottamalla sen.

Mainitsinko jo, että tuskin enää menen Don Corleoneen syömään?